Archives

Welkom op onze website

Welkom op de site van Mondzorg Korreweg.

Wij begroeten u in een compleet nieuwe praktijk, vele handen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt waardoor er een sfeervolle praktijk is ontstaan waar u zich thuis kunt voelen.

Voor ons als team is het belangrijk dat u onze praktijk met een goed gevoel verlaat en graag weer bij ons terug komt.

Wij hebben twee belangrijke doelen welke wij elke dag willen bereiken en waar het hele team zich 100% voor inzet. Deze doelen hebben allebei betrekking op u als patiënt, wij willen aan iedere patiënt voldoende aandacht en tijd besteden en er op deze manier voor zorgen dat iedereen met een gezonde en stralende glimlach de praktijk verlaat.

Kinderen

Het team van Mondzorg Korreweg raad u aan om met uw kind vanaf het doorbreken van het eerste tandje half jaarlijkse-controle afspraken te maken voor de controle van het gebit. Het is belangrijk uw kind op jonge leeftijd al mee te nemen, dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar het verkleint ook de kans op eventuele tandartsangsten op latere leeftijd.

Tandheelkundige kosten voor kinderen t/m 17 jaar (met uitzondering van kronen, bruggen en beugelbehandeling) worden door de basisverzekering vergoedt.

Het team van Mondzorg Korreweg heeft ruime ervaring met de allerkleinste patiënten, alle handelingen worden op een speelse manier uitgevoerd.

Tandartsangst

Kinderen en volwassenen, bij iedereen kan tandartsangst voorkomen. Dit is niets om u voor te schamen!

U bent niet de enigste, bijna 40% van de Nederlanders geeft aan last te hebben van tandartsangst en 5 % geeft aan de bezoeken aan de tandarts te vermijden door de tandartsangst.

Het team van Mondzorg Korreweg zal rekening houden met uw angsten, wij zullen samen met u bespreken welke stappen worden ondernomen om u zo goed als mogelijk te helpen en de  behandeling succesvol te kunnen uitvoeren. Mocht u vragen hebben over onze werkwijze met angstige patiënten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Onze tandartsen of assistentes zullen ruim de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden.

Nieuwe patiënt

Nieuwe patiënten zijn bij ons inde praktijk van harte welkom. Wilt u patiënt van Mondzorg Korreweg worden, dan vragen wij u vriendelijk om onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Wij nemen zodra wij het inschrijfformulier hebben ontvangen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bent u eenmaal patiënt, dan maken wij een afspraak voor een controle. Tijden sde eerste afspraak vragen wij u, uw verzekeringspasje en uw ID-kaart. Uiteraard is het mogelijk om zich ter plaatste in de praktijk in te laten schrijven.

Tandplaque & Tandsteen

Tandplaque is een wit laagje op de  tanden en kiezen , dit laagje ontstaat als de tanden en kiezen niet voldoende worden gepoetst.

Tandplaque bestaat voor 70 % uit bacteriën , voedselresten , eiwitten , suikers, zouten en water.

Door tandplaque ontstaan de meest voorkomende problemen in de mond , daarom is een goede gebitsreiniging van groot belang.

Tandenpoetsen is 1 onderdeel van een goede gebitreiniging.

Elke tandborstel is een goede tandenborstel mits deze op de juiste wijze wordt gebruikt, echter is het wel belangrijk een niet te harde tandenborstel te kiezen. Een te harde tandenborstel kan het tandvlees beschadigen. Daarom adviseren wij u een tandenborstel soft te gebruiken.

Ons advies is 2 keer per dag uw tanden te poetsen gedurende 2 minuten met een tandpasta naar keus, elke tandpasta is een goede tandpasta mits deze voldoende fluoride bevat ( Per leeftijd verschillend).

Goede hulpmiddelen voor een juiste gebitsreiniging zijn :

  • Rangers
  • Flossdraad
  • Tandenstokers

Wij adviseren u na het tandenpoetsen een paar keer in de week de Ragers te gebruiken, met de ragers kunt u makkelijk en snel de tussenruimtes van uw tanden en kiezen reinigen.

Doordat tandplaque langere tijd niet goed wordt verwijderd of verwijderd kan worden , zal door invloed van de mineralen in uw mond de tandplaque verkalken tot een stevige massa.

Deze massa noemen wij tandsteen. In de tandheelkundige zorg onderscheiden we 2 soorten tandsteen, tandsteen welke tegen het tandsteen aan ligt ( supragingivaal tandsteen) en tandsteen welke onder het tandvlees ligt verborgen ( Subgingivaal tandsteen ).

Tandsteen kan alleen verwijderd worden door de mondhygiëniste of tandarts.

Sealen

Onder sealen verstaan wij het afsluiten van de groeven in de kleine en grote kiezen van het blijvende gebit.

In sommige gevallen liggen deze groeven erg diep, hierdoor is een goede reiniging vaak niet mogelijk.

Door het niet goed kunnen reinigen van de groeven , is de kans groot dat er tandplaque ontstaat in de groeven.

Dit kan snel zorgen voor cariës.

Sealen is een zeer goede manier om dit probleem te voorkomen, tijdens het sealen worden de groeven eerste zeer goed gereinigd waarna een laag kunsthars wordt aangebracht.

Sealen is een leuke behandeling voor kinderen met een zeer belangrijk doel , en dit zonder pijn te ervaren.

Kinderen maken tijdens deze behandeling kennis met allerlei instrumenten , zoals de beschermbril , de uithardingslamp, het spiegeltje en het spuitje waarmee het kunsthars wordt aangebracht.

Het sealen van de groeven kan vanaf het moment dat de kiezen van het blijvende gebit door zijn gekomen.